Het orkest


Voor jong en oud


Soli Koog-Zaandijk is een harmonie-orkest. In een harmonie-orkest spelen alle soorten blaasinstrumenten (houtinstrumenten zoals klarinetten en saxofoons en kopeninstrumenten zoals trompetten en trombones) en slagwerk (van drums tot pauken).

Soli Koog-Zaandijk telt op dit moment rond de 40 leden, van allerlei pluimage. De leeftijd varieert van 12 tot 72. De leden komen deels uit de Zaanstreek, maar ook van daarbuiten.


Bijzondere concerten


Ook het repertoire van Soli is zeer divers: klassieke, symfonische muziek, maar ook filmmuziek, lichte en moderne muziek. We geven ieder jaar minimaal twee grote concerten. Daarvoor kiezen we een thema, dat in de muziekkeuze tot uitdrukking komt, maar ook in de aankleding. Denk bijvoorbeeld aan een thema als ‘200 jaar koninkrijk’ of ‘The Lord of the Rings’. Of een ‘broodconcert’ in samenwerking met The Bakery Institute.

Naast de grote concerten gaan we regelmatig naar festivals, om daar van een jury feedback te krijgen. Ook vinden we het belangrijk anderen op te vrolijken met onze muziek, bijvoorbeeld door in kleinere combo’s kerstmuziek te verzorgen in verzorgingstehuizen. Daarnaast werken we samen met de andere orkesten in de Zaanstreek is de Stichting Samenwerkende Zaanse Muziekverenigingen, en zijn we drijvende kracht achter OrkestZ.


Gezellige vereniging


Solianen houden van gezelligheid. Iedere maand sluiten we de repetitie af met een borrel. Ook gaan we regelmatig samen een weekend op pad. Soli is een hechte én open club, waar iedereen welkom is.


Maandag repetitie


We repeteren iedere maandagavond van 20:00 uur tot 22:30 uur in Buurtcentrum De Lorzie in Wormerveer. Voorafgaand aan de repetitie is er een half uur voorrepetitie, met de opleidingsleden.

Kom gerust een keertje kijken!

Buurtcentrum De Lorzie
Marktplein 3
1521 HS Wormerveer